Indrets de visita obligada MUSEUS

 

TEATRE-MUSEU SALVADOR DALÍ

El teatre-museu Dalí, inaugurat el 1974, fou construït sobre les restes de l'antic teatre de Figueres, i conté un ampli ventall d'obres que descriuen la trajectoria artística de Salvador Dalí (1904-1989), desde les seves primeres experiències artístiques i les seves creacions dins el surrealisme, fins a les obres dels últims anys de la seva vida.

Pl. Gala-Dalí. Figueres

Tel. 972 67 75 00 / 972 67 75 09 Fax. 972 50 16 66 Per a més informació: www.dalimuseum.com

 

 

HORARIS
Octubre - juny. Obert de 10.30 h - 17.45 h (Tancat els dilluns excepte festius)
Juliol - setembre. Obert cada dia de 9.00 h - 19. 45 h
 

CASA-MUSEU SALVADOR DALÍ

El 1997 es va obrir al públic la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat, un lloc de visita indispensable per conéixer bé l'univers del pintor. La Casa-Museu està situada a la badia de Portlligat, al nord de Cadaqués, el poble en el qual Dalí havia passat llargues temporades durant la seva infància i juventut. A la casa s'hi poden visitar el taller del pintor, la biblioteca, les habitacions on transcorria la seva vida privada, la zona del jardí i la piscina.

Portlligat. (Cadaqués)

Tel. 972 25 80 63. Per a més informació: www.dalimuseum.com

*Cal concertar prèviament la visita

MUSEU DELS JOGUETS

El 18 de juny de 1982, s'inaugurà a l'antic hotel Paris el Museu dels Joguets. És un museu particular ideat per l'actual director, el Sr. Josep Mª Rosa. La col.lecció compta amb més de 4000 joguets adquirits a partir de 1960. És reconegut com un dels millors d'entre els més importants d'Europa en aquesta especialitat.

 

C/Sant Pere, 1 (Figueres)

Tel. 972 50 45 85

www.figueresciutat.com

 

 

 

 

 

MUSEU DE L'EMPORDÀ

L'any 1876 es va fer el primer intent de crear un museu a la ciutat a mans del figuerenc Joan Tutau que va donar un llegat de quadres, gravats, fotografies i es van guardar a l'institut de batxillerat.

El 1936, durant la Guerra Civil, l'Ajuntament decideix instal.lar un museu a l'església del convent de les germanes de la Presentació, però, finalment no es portà a terme. El 1945 el tinent alcalde, Joan Bonaterra, exposà la idea de formar un museu d'art tenint com a base les donacions d'en Josep Rubaudonadeu i un dipòsit de quadres del Museu del Prado. Així s'estructurà el Museu de l'Empordà i s'inaugurà per fires del 1947 amb seu a l'institut de Batxillerat Ramon Muntaner. A partir d'aquí es van fer més donacions i s'instal.là definitivament a la Rambla.

El Museu consta de 3 plantes d'exposició permanent, una altra per exposicions temporals i un auditori. S'hi pot trobar des de la història de la ciutat, fins a interessants pintors locals passant per restes ibèriques, gregues i romanes.

Rambla, 2 (Figueres)

Tel: 972 50 23 05 www.figueresciutat.com

CASTELL DE SANT FERRAN

És la fortalesa del segle XVIII, més gran d'Europa, situada a la part alta de la ciutat i fa tres anys que és visitable. Dita fortalesa, propietat de l'Estat, es troba sota la jurisdicció del Ministeri de Defensa, gaudint com a Monument de la qualificació de Bé d'Interès Cultural. S'erigí seguint els criteris defensius de l'època coneguts com a Vauban, el nom del militar francès que els va inventar.

El Castell de Sant Ferran, que és el monument més extens de Catalunya amb 32 ha., constitueix segons la opinió dels experts, una peça única i valuosíssima en tots els aspectes, dins el món del Patrimoni Monumental Fortificat. Té un perímetre de 3 km., 6 km. de camins coberts, capacitat per a 40 millons de litres als seus dipòsits, 94 voltes a prova de bombes, capacitat per a resistir 8000 homes i 500 cavalls durant dos anys.

Part alta de la ciutat. (Figueres)

Tel. 972 50 26 53 www.castellsantferran.org

RUÏNES D'EMPÚRIES

Empúries és una mítica i antiga població de grecs i romans. Són molt importants els vestigis ja que estan força ben conservats i ajuden el visitant a conéixer les formes de viure dels nostres avantpassats.

S'ofereixen diversos serveis que s'adapten a cadascun dels visitants.

 

 

17130 Empúries - l'Escala

e-mail:

Tel. 972 77 02 08 Fax: 972 77 42 60

Per a més informació: www.mac.es

CASTELL DE PERALADA

Peralada és la població medieval que es troba a pocs quilòmetres de Figueres. Apart del nucli antic i del Castell, es pot visitar la biblioteca del castell, amb 80.000 volums (220 incunables), l'església i el claustre del Carme, el claustre de Sant Domènec i els museus dedicats al vidre i al vi.

Durant l'any s'hi fan diferents interessants actes com el Festival Internacional de Música, la fira gastronòmica o el pessebre vivent. Per a més informació es pot trucar a l'Oficina de turisme. Tel. 972 53 80 25. www.grupperalada.com

  ESGLÉSIA DE SANT PERE

La primitiva població de Figàrias estava construïda al voltant del temple parroquial de Sant Pere. L'edifici ha passat per moltes vicissituds i transformacions al llarg dels segles, fins arribar als nostres dies. De la primitiva església romànica, segurament construïda amb les pedres carrades de les velles ruïnes de Juncària, en resta ben poca cosa, només la part inferior de les parets del costat nord i una capella.

L'any 1020 es fa la primera referència de l'església de Sant Pere, que es troba just al costat del Teatre-Museu Dalí a Figueres. El temple, però, és gòtic, de l'època de Pere el Cerimoniós (s. XIV) qui, després d'haver passat algunes temporades a Figueres va ordenar la seva construcció.

Actualment és l'església més emblemàtica de la ciutat.

Pujada Sant Pere, s/n

SANT PERE DE RODES

S'hi pot arribar tant per la carretera de Vilajuïga, GEP 6041, com per la del Port de la Selva. Ubicat a la serra de Verdera, sobre el mar, és un mirador natural sobre la costa. De Sant Pere de Rodes se'n tenen notícies des de l'any 878 i se sap que fou abandonat pels monjos l'any 1789.

L'església es consagrà l'any 1022. La planta és basilical amb tres naus amb transsepte i capçalera absidal. El claustre és del s. XII. En un nivell inferior d'aquestes construccions s'han fet recents descobriments d'un claustre primitiu datat del s. X amb restes de pintures murals.

 

CENTRE DE REPRODUCCIÓ DE TORTUGUES

El Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera, comprèn instal.lacions destinades a la cria en captivitat de la Tortuga Mediterrània, espècie en greu perill d'extinció, que manté a l'Albera la darrera població peninsular.

El Centre està situat en els terrenys del Santuari del Camp, a Garriguella. El Centre permet l'estudi de la biologia de les tortugues, i de l'ecotipus característic del Pirineu oriental. També pot ser visitat per escoles, famílies, grups i tot tipus de persones.

Obren al voltant del 19 de març fins a l'octubre.

Per a més informació: Tel: 972 55 22 45

CASTELL DE REQUESENS

Per arribar a Requesens, cal prendre la carretera secundària de la Jonquera a Cantallops, d'on surt una pista forestal de 6 km que ens porta al veïnat, al santuari i al castell de Requesens. Es poden seguir a peu diversos itineraris pels boscos d'aquesta zona del paratge.

 

 

Obert cada dia des de Setmana Santa fins a finals d'agost.

MUSEU PERROT MOORE

És un museu dedicat a Picasso i Dalí principalment. També s'hi realitzen exposicions temporals especials.

Obert cada dia a partir de Setmana Santa.

HORARI
10.30 - 13.30 / 16.30 - 20.30

C/Vigilant, 1. Cadaqués

Tel. 972 25 82 31

MUSEU MARTÍNEZ-LOZANO

Museu de pintures fetes amb aquarel.la.

Obert del 15 de juny al 15 de setembre.

HORARI
De dimarts a divendres de 18.00 - 21.00 h
Dissabtes, diumenges i festius de 10.00 - 13.00 / 18.00 - 21.00 h

La Selva, 17 -19. Llançà

Per a més informació.Tel: 972 38 08 55

MUSEU DE LES AIXETES

Curiós museu situat a Capmany a les bodegues Oliveda.

www.oliveda.es

HORARIS
De dilluns a dissabte de 10.00 - 13.00 h/ 15.00 - 18.00 h
Diumenges i festius obert de 9.00 - 13.00 h

MUSEU DEL VI

Visita i degustació de vins. Interessant museu explicatiu de la història i maneres de fer el vi.

S'han de concertar les visites a l'hivern.

Mas Mallol. Agullana.

Per a més informació: Tel.972 17 17 29 / 972 53 53 87

VILABERTRAN

Magnífic conjunt monumental, monestir Santa Maria de Vilabertran, a un quilòmetre de Figueres, nascut com a canònica agustiniana.

Tel. 972 50 87 87

AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ

Els Aiguamolls de l'Alt Empordà, des del municipi de Castelló d'Empúries als de la Badia de Roses, formen una superfície de més de 4000 ha, constitueixen la segona zona humida de catalunya i una de les quinze primeres d'Espanya.

És una interessant excursió pels amants de la natura i la fauna. A més s'ofereix al visitant la possibilitat de realitzar diferents itineraris a peu i en bicicleta.

S'hi arriba per la carretera de Castelló d'Empúries a Sant Pere Pescador on hi ha el Centre d'informació El Cortalet. Des d'aquí es pot començar la visita.

Per a les visites consultar tarifes. Tel. 972 45 42 22

Més informació: http://www.ddgi.cat/espais/cat/aiguamolls000.html

MUSEU MEMORIAL DE L'EXILI

Situat a la Jonquera, al mateix pas fronterer per on van fugir la major part dels exiliats, el MUME compagina les funcions museístiques, a través de les exposicions permanent i temporals, amb les de recerca històrica i de difusió pedagògica. Sempre amb una mirada amplia que lliga el passat amb el present, perquè els conflictes que provoquen exilis han estat una constant en la història del segle XX i continuen essent-ho fins al dia d'avui.

Horaris

De juny a setembre: De dilluns a dissabte de 10 h a19h Diumenges i festius de 10h a 18h.

D'octubre a maig: De dimarts a dissabte de 10h a 18h. Diumenges i festius de 10h a 14h. Dilluns tancat.

C/ Major, 43 La Jonquera Telf. 972 556533 www.museuexili.cat

 BUTTERFLY PARK

Es tracta de un parc de papallones tropicals ubicat a Empuriabrava, és un dels més grans d'Europa. Es pot passejar pels camins del cor de la selva i observar el món fascinanat de les papallones tropicals visquent en total llibertat i alimentant-se del néctar de les plantes exòtiques.

www.butterflypark.es

Crta Castelló a Empuriabrava · 17486 Castelló d'Empúries · Tel. 972 45 07 61 Fax 972 45 20 37

Index de visites recomandes Index de visites recomanades