Agullana Albanyà Bàscara Boadella d'Empordà Cabanes Cadaqués Cantallops Capmany Colera Castelló d'Empúries - Empuriabrava Darnius Espolla L'Escala Garriguella Lladó Llers Llançà La Jonquera Figueres Navata Maçanet de Cabrenys Sant Llorenç de la Muga Terrades Sant Pere Pescador Vilabertran Perelada Vilajuïga El Port de la Selva Vila-Sacra Roses
Com arribar-hi? COM ARRIBAR-HI?
Amb cotxe Amb avió Amb Bus Amb tren Amb vaixell

Cotxe

Avió

Bus

Tren

Vaixell

Aquabrava

L'Alt Empordà és la porta d'entrada d' Europa. S'hi pot accedir per carretera, ferrocarril, aire i també per mar.

Es tracta d'una comarca molt ben comunicada com comprovarem seguidament.

Amb cotxe Avió Bus Tren Vaixell Index

Els eixos fonamentals de comunicació que afavoreixen considerablement la recepció turística és la xarxa de carreteres. Aquesta posa en contacte la comarca. Al nord tenim la porta d'entrada a Europa per l'Autopista A-7 i la Carretera N-II per la Jonquera fins a França. Més al nord est també és important la N-260 que passa per Llançà i Portbou i a més a més recentment s'ha obert una carretera que passa per Maçanet de Cabrenys i Tapis que arriba fins a França.

Al sud conectem amb el Baix Empordà per l'A-7, N-II i la N-260 que va cap a Olot, a la Garrotxa.

Després tenim tota la sèrie de carreteres comarcals que permeten els desplaçaments cap a tots els punts d'interès. Aquestes són: primer la C-260 que té el seu origen a Figueres i es dirigeix a la costa, concretament cap a Castelló d'Empúries - Empúria brava i Roses. Després, en segon lloc, tenim la C-252 que, en sentit contrari però també dirigint-se cap la costa, passa per Sant Pere Pescador, els Aiguamolls de l'Empordà, les Ruïnes de'Empúries i l'Escala.

I no hauríem d'oblidar tampoc la xarxa de carreteres locals que sovint ens porten a indrets francament agradables sense deixar gaire lluny la ruta principal.

Mapa d'els pobles de l'Alt Empordà

Cotxe Amb avió Bus Tren Vaixell Index

Els aeroports més propers a l'Alt Empordà són els de Girona, Perpinyà i Barcelona.

L'aeroport de Girona-Costa Brava rep cada cop més vols internacionals regulars. Es preveu que cada vegada més es vagi augmentant aquest fluxe ja que l'afluència de visitants que tenen com a destinació la Costa Brava i que arriben a l'aeroport de Perpinyà i Barcelona va en augment. Està situat a uns 40 km de la costa.

No obstant cal citar l'aeroport del Prat a Barcelona que està a uns 166 km de distància i que és el segon més important en afluències de l'Estat Espanyol i pel qual arriben la majoria de turistes procedents d'Europa.

En últim lloc s'ha de mencionar l'aeroport de Perpinyà, aquest és important degut a la proximitat a la costa Brava, uns 90 km i és també una possibilitat a l'hora de viatjar en avió des de l'estranger.

 

PRINCIPALS LÍNIES AÈRIES

Aeroport de Barcelona

AIR FRANCE (93) 379 74 63
ALITALIA (93) 370 69 53
AUSTRIAN AIRLINES (93) 487 21 73
AVIACO (93) 478 24 11
AVIANCA (93) 302 70 03
BRITISH AIRWAYS (93) 379 44 68
IBERIA (93) 412 56 67
JAL (93) 215 51 28
KLM (93) 379 54 58
LUFTHANSA (93) 379 37 66
SABENA (93) 478 04 86
SAS (93) 379 27 08
SWISSAIR (93) 370 09 00
TAP (93) 487 06 66
TWA (93) 379 51 12

Cotxe Avió Amb Bus Tren Vaixell Index

També resulta possible desplaçar-se amb autocar, tot i que és més lent. És un mitjà, però, que molta gent utilitza, sobretot la gent jove, ja que sol resultar més econòmic.

Hi ha unes quantes línies d'autocars que cobreixen destins a quasi bé tot Europa i a la resta de l'Estat.

La companyia més important és EURO LINES.

DESTINACIONS

Oficina Eurolines d'informació i reserves a Figueres
Estació d'autobusos. 4ª finestreta. Pl. de l'Estació s/n Tel. 34 972 506 300.

A part dels visitants provinents de l'estranger en venen molts de la resta de l'Estat Espanyol que utilitzen l'autocar com a mitjà de desplaçament. Quasi totes les companyies que ofereixen aquests serveis es troben a Barcelona, encara que després el desplaçament cap a l'Alt Empordà no resulta gens difícil.

ESTACIÓ D'AUTOBUSOS Pl. de l'Estació s/n 17600 Figueres Tel. 972 50 50 29

 

Cotxe Avió Bus Amb tren Vaixell Index

A l'Alt Empordà s'hi pot accedir també per ferrocarril. Des de Portbou, situat al nord, es pot arribar amb tren procedent d'Europa i passant per França. L'estació principal és Figueres. També aquí arriben diàriament nombrosos trens procedents sobretot de Barcelona i altres punts de la geografia espanyola.

 

ESTACIÓ DE RENFE Pl. de l'Estació s/n 17600 Figueres Tel. 972 50 46 61http://www.renfe.es

 

Cotxe Avió Bus Tren Amb vaixell Index

Una altra opció, sobretot pels viatgers procedents de les illes és el vaixell. El Port de Barcelona és un dels més importants d'Espanya i any rere any augmenta el seu nombre de visitants. Pels països del mediterrani és una mitjà de transport a tenir en compte.

Per a més informació es pot consultar la pàgina web de la ciutat de Barcelona: www.bcn.es

Index